Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. OTKROVENIYA - МАСЛОВ ЛЕОНИД ИВАНОВИЧ
2. ДИКТОВКИТЕ НА ПОСЛАНИКА НА ВЕЛИКОТО БЯЛО БРАТСТВО ТАТЯНА МИКУШИНА
3. SPIRALATA. NET - Най-големия сайт в България за виртуална духовна литература!
4. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! ПРОТОКОЛИ НА СИОНСКИТЕ МЪДРЕЦИ - ВИСША ШКОЛА ЗА СВЕТОВНИ УПРАВЛЕНСКИ АБСУРДИ!
5. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! КАК СИСТЕМАТА ПРАВИ БОГАТИТЕ ПО-БОГАТИ, А БЕДНИТЕ ВСЕ БЕДНИ?
6. ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2011 ГОДИНА! - БЛОГ ЗА ПОДДРЪЖКА НА "ДВИЖЕНИЕ ЗА ДЪРЖАВНОСТ И ДУХОВНО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РУСИЯ" - /ОТ БЪЛГАРИЯ/!
7. ПРЕЗИДЕНТСКИ И МЕСТНИ ИЗБОРИ 2011 - ЗАЩО НЯМА ДА ГЛАСУВАМ?
8. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА ИЛИ "ВЪЛЧИ" КАПАН С БАНКОВИТЕ ЗАЕМИ! ВЪЗДЪРЖАЙТЕ СЕ ОТ ВСЯКАКВО ВЗЕМАНЕ НА ЗАЕМИ!
9. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА - СРИВ НА КАПИТАЛА ИЛИ СИГНАЛ ЗА ГРАНДИОЗНИ ПРОМЕНИ!
10. ОБРАЗОВАНИЕТО, КОЕТО ДАВАТЕ НА ВАШИТЕ ДЕЦА!
11. ЦЕРН - ГОЛЕМИЯТ АДРОНЕН КОЛАЙДЕР, ГРАНДИОЗНА БЕЗСМИСЛИЦА НА СВЕТОВНАТА НАУКА ЗА 4.5 МЛРД. ШВЕЙЦАРСКИ ФРАНКА! - І част
12. /ДИКТОВКАТА Е ДОБРЕ ДА СЕ НАУЧИ НА ИЗУСТ/ Еволюцията е постоянно усъвършенстване - Маслов - 28.02.2008
13. Човечеството – Вселенски експеримент - Маслов 16.08.2008
14. НЯМА СЛУЧАЙНОСТИ - Маслов 31.07.2005
15. - За невярващите - Маслов 27.02.2007
16. СВЕТОВНИТЕ КАТАСТРОФИ И ТЕХНИТЕ ПРИЧИНИ
17. Невъзможно е да се спасите без да възприемате Думите на Създателя - 20.03.2007
18. ИЗТРЕЗНЯВАНЕ - Маслов - 29.05.2007
19. ПРОЗРЕНИЕ - Маслов 09.06.2007
20. ПЪТЯТ КЪМ СВОБОДАТА... - Маслов 17.10.2007
21. ОСНОВАТА НА РЕЛИГИЯТА НА ВИСШИЯ РАЗУМ - Маслов - 27. 10. 2004 г.
22. Още веднъж за основите на Божествената регулярност - Маслов 02.06.2011
23. Тайната на Колективното съзнание - Маслов 04.10.2010
24. Одобрява ли Аллах джихад? ( Отговор на Исус чрез Ким Майкълс)
25. ВЕЛИКО БЯЛО БРАТСТВО
Постинг
28.11.2009 12:10 - ПРЕВЪЗХОДСТВО, ВЛАСТ И СВОБОДА!
Автор: minchomin Категория: Политика   
Прочетен: 1393 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 28.11.2009 17:44



   Идеята за Превъзходството се е използвало по много начини. Сред тях на първо място е било намирането на неоспоримо основание, че си направил необходимото, за да си осигуриш „достатъчно" от всичко налично. Познаването на условията е давало правото да не се обръща внимание на другите или да се опитваш да ги обърнеш в правата вяра, или просто да отстраниш онези от тях, които не познават условията или не са съгласни с тях. Затова стремежът да опознаеш условията на Живота се е превърнало в основна грижа. Познанието за условията на Живота е било наречено наука. Познанието за условията на онова, което ще последва живота, е било наречено съвест. За някого, който е познавал и разбирал тези условия, са казвали, че е „добросъвестен" или, че е „съвестен". А „възвишена съвест и съзнание" се е постигала със сериозно изучаване на нещо, наричано теология, от theo+logy или простичко — наука за Бога.
След дълги научни занимания се е стигнало до заключението, че има определени обстоятелства, при които Изискването може да бъде изпълнено, и други — при които това е невъзможно. Има, също така, и определени обстоятелства, при които някой може да получи прошка, че не е изпълнил Изискването. Тези обстоятелства са познати днес като „условията".
   
В жизненият опит към понятието „да имаш" е било добавено и „да правиш". Ако имаш достатъчно ум, можеш да правиш неща, наречени получаване на добри бележки, завършване на училище като първенец на класа, намиране на добра работа. А после можеш да постигнеш онова, което се нарича успех.
Ако имаш достатъчно пари, можеш да направиш нещо, наречено купуване на чудесна къща, а после можеш да постигнеш онова, което се нарича сигурност.
Ако имаш достатъчно време, можеш да направиш нещо, наречено излизане в отпуска или ваканция, а после можеш да постигнеш онова, което се нарича почивка, освежаване, отпускане.
Ако имаш достатъчно власт, можеш да направиш нещо, наречено определяне на собствената съдба, а после можеш да постигнеш онова, което се нарича да бъдеш свободен.
Ако имаш достатъчно вяра, можеш да направиш нещо, наречено намиране на Бога, а после да постигнеш онова, което се нарича спасение.
Ето как сме устроили своя свят. Ако някой има подходящото, необходимото, може да прави подходящото, необходимото — онова, което ще му позволи да постигне отдавна желани цели. Трудността идва оттам, че хората не могат лесно да направят всички неща, които искат да направят, ако нямат всички неща, които, както се казва, им е нужно да имат. Не могат да намерят добра работа и да стигнат до върха, дори и да имат ум за това, ако нямат и подходящия произход или връзки. Не могат да си купят чудесна къща, дори и да имат пари за това, ако нямат и подходящия цвят на кожата. Не могат да намерят Бога, дори и да имат вяра, ако не принадлежат към подходящото вероизповедание.
Да имаш подходящите неща не е гаранция за удовлетворяването на желанията ти, но ти дава добър начален старт. Колкото повече знания за тези условия придобивал (или се е мислело, че придобива) някой, толкова повече се счита, че той превъзхожда другите. Това Превъзходство е давало на хората власт (или ги е поощрявало да си присвояватвластта) да правят каквото чувстват, че е необходимо, за да си осигурят повече от Живота и повече от Бога — тъй като и от двете не е имало достатъчно. Затова е трябвало да се прави онова, което е трябвало да се прави: защото е нямало достатъчно. Тъй сме си казвали. Целият човешки род е приел това заклинание. Ние сме повече от един и затова наоколо няма достатъчно. Няма достатъчно храна, няма достатъчно пари, няма достатъчно любов, няма достатъчно Бог. Трябва да се състезаваме за тях. А ако ще се състезаваме, ще трябва да имаме някакъв начин да определим кой е победил. Отговорът е бил — Превъзходството. Оня, който превъзхожда другите, побеждава а Превъзходството се основава на определени условия. Те дават възможност победителят да бъде обявен предварително. За момента се обявява, че мъжете превъзхождат жените. Нима това не е очевидно? — попитали някои от мислителите измежду нас. (Разбира се, въпросът бил задаван главно от мъже.) По подобен начин е било провъзгласено Превъзходството на белите. След туй, по-късно — на американците. И, то се знае — на християните. Или то беше на руснаците? На евреите? Или на жените?
Може ли всичко това да бъде вярно? Разбира се, че може. Всичко зависи от оня, който е създал СИСТЕМАТА.
Най-ранните същества, превъзхождащи другите, не са били мъже..., с което всъщност мъжете се съгласили. Е, в края на краищата, не са ли жените носителки на живота? А нима животът не е най-висшето желание на всекиго? Тъй през периода на матриархата всички са приемали превъзходството на жените. По същия начин бялата раса не е била първа, а оттук — и превъзхождаща другите. В действителност и днес не може да й се припише Превъзходство. Нито на мъжете. Нито на евреите. Нито на християните. Нито на мюсюлманите, будистите, хиндуистите, нито дори на демократите или републиканците, на консерваторите или комунистите, нито когато и да било на когото и да било.
Ето я истината — истината, която ще ни направи свободни, истината, чието изричане не можем да позволим, защото тя ще направи всекиго свободен. Не съществува такова нещо като Превъзходство. Хората изцяло са си го измислили. Приписали са превъзходство на онова, което са мислите самите те въз основа на своите предпочитания, желания и разбирания (които всъщност са крайно ограничени). Обявили са претенциите си, че са по-добри, претенции, основани на собствените перспективи, собствените цели и собствения дневен ред. Но някои претендират, че това е Божия програма, Божий дневен ред. Бог е оня, който е назовал Избрания Народ, Единствената Права Вяра или единствения път за спасение.  
Въобразяват си, че тъй като има нужда от нещо, Бог е съставил и своя програма, свой дневен ред.
Това е била първата грешка и тя е довела до оная, която би могла да бъде последна. Идеята за Превъзходство би могла да бъде последната грешка, която хората са направили когато и да било. Хората мислят, че превъзхождат природата и тъй се опитват да господстват над нея. Вършейки това, разрушават естествената околна среда, която е създадена, за да ги защитава и да бъде техен рай. Хората мислят, че превъзхождат други хора и тъй се опитват да господстват над тях. Вършейки това, разрушават същността на семейството, което е било създадено, за да ги обгърне с любов.
Чрез вярванията си в нереалното човешкият род е затруднил изключително много Живота и натрупването на своя жизнен опит. Чрез използването на различните нереалности хората са превърнали онова, което е било замислено като красив сън, в жив кошмар.
Но точно сега може да се промени всичко това. Нужно е да се престане да се изживява тези неща, сякаш са нещо истинско. И главното — следва да се спре да се изживява с такава убеденост. Всъщност използвайки Превъзходството се вижда, че то не е нещо истинско. Щом Всички Ние Сме Едно Цяло, Превъзходство не може да съществува. Няма нещо, което може да превъзхожда само себе си.
Всички неща са Едно Цяло, Едно Нещо и не съществува нищо друго. „Всички Ние Сме Едно Цяло" е нещо повече от красив лозунг. То е точно описание на Основната Действителност. Когато се разбере това, ще се започне да се изживява живота — и да се отнасяме едни към други — по нов начин. Другояче ще видим връзката между всички неща. Ще видим взаимоотношенията им на по-високо равнище. Яснотата на съзнанието ни ще се разшири, а вникването всъщността на нещата ще се изостри. Погледат ни буквално ще прониква вътре.


Тагове:   Направи,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: minchomin
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3413845
Постинги: 1741
Коментари: 1164
Гласове: 3633
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930